Η εταιρία Realease μόλις έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου της 10'' Shogo tablet με λειτουργικό σύστημα Linux, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους developers που θα ήθελαν μια φορητή συσκευή για να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά οι υπόλοιπες λειτουργίες του δεν φαίνεται ότι αφήνουν ικανοποιημένο κάποιον επίδοξο αγοραστή tablet.

Καταρχήν, θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με την πρώτη να είναι διαθέσιμη τον Αύγουστο με επεξεργαστή Freescale i.MX37 ARM 11, ενώ η δεύτερη θα διαθέτει επεξεργαστή Freescale i.MX51 ARM Cortex 8 και θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα. Γενικά, το λειτουργικό σύστημα Linux είναι βασισμένο σε open source μεθόδους, οπότε και απευθύνεται σε αυτούς που θα ήθελαν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές με μόνο περιορισμό τη δική τους γνώση, ενώ το πολύ απλό περιβάλλον λειτουργίας  προωθεί περισσότερο εφαρμογές βασισμένες σε HTML5.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τρεις θύρες USB, Ethernet, θύρα μικροφώνου, θύρα ακουστικών, ενσωματωμένη webcam και επιταχυντόμετρο. Εξάλλου, η Realease δεν έχει ανακοινώσει τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας μέχρι στιγμής, ενώ και η διάθεση του δεν θα γίνει σε μεγάλο εύρος.

[πηγή ARMDevices]
Advertisements