Αυτοσυντηρούμενο νησί από ανακυκλωμένα σκουπίδια των ωκεανών!

Οι πολυμήχανοι Ολλανδοί θέλουν να μετατρέψουν τα συσσωρευμένα σκουπίδια του Ειρηνικού Ωκεανού σε ένα τροπικό προορισμό. Η ιδέα τους είναι να ανακυκλώνονται όλα τα πλαστικά σκουπίδια που επιπλέουν στους ωκεανούς και να μετατρέπονται σε δομικά υλικά για τη δημιουργία ενός βιώσιμου, αυτοσυντηρούμενου νησιού!

Το Ανακυκλωμένο Νησί θα έχει μέγεθος περίπου όσο το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος της Χαβάη και θα βρίσκεται μεταξύ Χαβάη και Σαν Φρανσίσκο. Ο κύριος στόχος είναι, πέρα από την ανακύκλωση των πλαστικών, η διάσωση των ωκεανών, καθώς και η δημιουργία ενός σταθερού, αυτόνομου νησιού, δηλαδή με τα δικά του σπίτια από πλαστικό, με καλλιεργήσιμο έδαφος όπου θα χρησιμοποιούνται λιπάσματα από ανθρώπινη κοπριά και φύκια, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως τον Ήλιο, τα κύματα και τον αέρα.

Το concept Recycled Island είναι βέβαια τραβηγμένο, καθώς φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να συγκετρωθεί σε ένα τέτοιο όλη η ανθρώπινη “σαβούρα”, αλλά από την άλλη μεριά, τα σκουπίδια του Ειρηνικού δεν θα εξαφανιστούν από μόνα τους (εκτός αν καταστραφεί ο κόσμος και περιμένουμε μερικά εκατομμύρια χρόνια) και η ιδέα αυτή θα πρέπει να δώσει τροφή για σκέψη στους απανταχού περιβαλλοντολόγους, ώστε να εφαρμόσουν κάτι πρακτικότερο.

[πηγή RecycledIsland]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Concepts and tagged , . Bookmark the permalink.