Η RED δημιούργησε αρκετό θόρυβο με την ανακοίνωση του RED Hydrogen, το πρώτο smartphone στον κόσμο με ολογραφική οθόνη και αρθρωτή κατασκευή, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία εικόνα για τη συσκευή πέραν ενός hands-on video που απλά μας έδειξε περιμετρικά το smartphone. Έφτασε, όμως, ο καιρός να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την περίφημη οθόνη του Hydrogen.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την στρατηγική συνεργασία της με την Leia Inc., η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή οθονών, και μας ενημερώνει ότι η τεχνολογία της στηρίζεται στα συμβατικά LCD panels αλλά δημιουργεί την ψευδαίσθηση του ολογράμματος χάριν στην τοποθέτηση ενός ειδικού φίλτρου από κάτω. Αυτό το "light guide plate" περιθλάτει το φως έτσι ώστε να προβάλει διαφορετικές εικόνες υπό διαφορετικές γωνίες για να δημιουργεί τρισδιάστατη τελική εικόνα. Σύμφωνα, μάλιστα, με την RED, η ανάλυση της τελικής εικόνας δεν επηρεάζεται από την περίθλαση ούτε επιβαρύνει περισσότερο την μπαταρία.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα παλαιότερο concept της Leia Inc., το οποίο ίσως μας δίνει μια εικόνα από την ολογραφική οθόνη του RED Hydrogen.

Υπενθυμίζουμε ότι η RED δέχεται προπαραγγελίες σε τιμή $1195 για την έκδοση από αλουμίνιο και σε τιμή $1595 για την έκδοση από τιτάνιο, συμπεριλαμβάνοντας κάρτα microSD, καλώδιο USB Type-C, φορτιστή και ένα ξεχωριστό δωράκι (δεν αναφέρει τι).

[via]

Advertisements