Στο πλαίσιο της παρουσίασης του BlackBerry Playbook, η RIM ανακοίνωσε νέα εργαλεία και υπηρεσίες για τους προγραμματιστές. Ας τα δούμε λίγο καλύτερα:

BlackBerry WebWorks™: Η επόμενης γενιάς πλατφόρμα για εφαρμογές της RIM, δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πλήρεις εφαρμογές για BlackBerry χρησιμοποιώντας αποκλειστικά HTML5, CSS και JavaScript. Η πλατφόρμα συνδυάζει τα σημερινά εργαλεία μαζί με νέες υπηρεσίες για τη δημιουργία πλούσιων, ολοκληρωμένων εφαρμογών για BlackBerry, με τους προγραμματιστές να εκμεταλλεύονται τις προγραμματισμένες λειτουργίες, υπηρεσίες και APIs, όπως οι εφαρμογές BlackBerry Java. Ένας συνδυασμός της απλότητας του HTML5 με τη δύναμη του πραγματικού multitasking!

BlackBerry Messenger (BBM™) Social Platform: Πλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται τα στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης που συναντάμε στα BlackBerry smartphones, καθώς με αξιοποίηση της πλατφόρμας BBM, είναι δυνατή η ενσωμάτωση λειτουργιών όπως είναι το chat, η ανταλλαγή περιεχομένου και οι προσκλήσεις, απευθείας από την εφαρμογή.

BlackBerry Advertising Service: Με μερικές γραμμές κώδικα, οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν, εύκολα και γρήγορα, διαφημίσεις μέσα στις εφαρμογές τους. Παράλληλα, επιτρέπει σε διαφημιστές, οργανισμούς και εταιρίες να διαφημιστούν χρησιμοποιώντας διάφορα δίκτυα διαφήμισης. Με αυτόν τον τρόπο, η RIM ανοίγει το δρόμο για κέρδη τόσο των προγραμματιστών όσο και των διαφημιζόμενων.

BlackBerry Analytics Service: Η RIM και η Webtrends προσφέρουν μία δωρεάν υπηρεσία analytics για τους προγραμματιστές, από όπου θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να παρατηρούν την δημοτικότητα των εφαρμογών τους, προσφέροντας έτσι σημαντικές πληροφορίες για το πως χειρίζονται οι κάτοχοι BlackBerry τις εφαρμογές τους και τα smartphones τους.

BlackBerry Enterprise Application Middleware: Αυτή η νέα πλατφόρμα δημιουργίας εφαρμογών απευθύνεται σε εμπορικές επιχειρήσεις και εταιρικούς προγραμματιστές, καθώς απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας λύνοντας προβλήματα φορητότητας, συμβατότητας με λειτουργικά συστήματα και ασύρματης συνδεσιμότητας.

BlackBerry Java Plug-In for MacOS X: Παρέχει το ίδιο επίπεδο του Eclipse, όπως και η έκδοση 1.2 για Windows

Theme Builder 6: Επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν όπως θέλουν συσκευές BlackBerry που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα BlackBerry OS 6.0

BlackBerry Payment Service SDK:  Επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν συστήματα πληρωμής για τις εφαρμογές τους, είτε δυνατότητα πληρωμής απευθείας από την εφαρμογή, είτε μετά από δοκιμή της εφαρμογής, είτε δωρεάν διάθεση της.

[πηγή RIM]
Advertisements