Το Bitcoin γίνεται πλέον αποδεκτό και από ομάδα του NBA (Sacramento Kings)

sacramento-kings-action

Το διαδικτυακό νόμισμα Bitcoin έχει μπει για τα καλά στην επικαιρότητα είτε για θετικούς είτε για αρνητικούς λόγους, ιδιαίτερα λόγω της εκθετικής ανόδου της αξίας του τους τελευταίους μήνες, αλλά και για την άτυπη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με την αποδοχή του ή όχι.

Οι περισσότεροι υποστηρικτές του Bitcoin είναι (όπως ήταν λογικό) διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες (π.χ. MEGA) ή υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας (βλ. Virgin Galactic), ωστόσο, είναι πρόσφατη η είδηση ότι η Κίνα απόφασισε να το μπλοκάρει, κάτι που οδήγησε (τότε) σε κατακόρυφη πτώση της αξίας του σχεδόν στο μισό.

Από τότε (μόλις 40 ημέρες πέρασαν), η αξία επανήλθε σε υψηλά επίπεδα (περίπου $850 το 1 Bitcoin) και οι επίσημοι υποστηρικτές αυξήθηκαν τόσο σε ποσότητα, όσο και σε κύρος (βλ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας). Η τελευταία σημαντική αποδοχή προέρχεται από τον μαγικό κόσμο του NBA, καθώς οι Sacramento Kings ανακοίνωσαν ότι θα δέχονται πληρωμές σε Bitcoins για τα εισιτήρια και τα εμπορεύματα της ομάδας από την 1η Μαρτίου 2014!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι φίλαθλοι της ομάδας είναι ολοένα και πιο καταρτισμένοι στις νέες τεχνολογίες, επομένως, δεν θα μπορούσαν να μείνουν (σαν ομάδα) πίσω από τις εξελίξεις. Να σημειωθεί ότι οι ομάδες του NBA δεν παίρνουν τέτοιες αποφάσεις χωρίς την έγκριση της λίγκας, άρα μάλλον σύντομα θα έχουμε καθολική αποδοχή του Bitcoin από το NBA και καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη ώθηση θα του δώσει..

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Bitcoin σε 3′ [Video]

Πώς πραγματοποιείται μια συναλλαγή με Bitcoins; [Infographic]

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Misc. Bookmark the permalink.