Η Samsung ανακοινώνει επίσημα τον πρώτο αισθητήρα 108MP για smartphones!

Έχουμε φτάσει στο σημείο πρώτα να γίνονται οι εξαγγελίες για τη χρήση κάποιου hardware και έπειτα να ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του από την κατασκευάστρια εταιρεία. Έτσι και στην περίπτωση του πρώτου αισθητήρα κάμερα ανάλυσης 108MP, τον οποίο μας πρωτοσύστησε η Xiaomi την προηγούμενη εβδομάδα, για να ακολουθήσει σήμερα η κατασκευάστρια Samsung με το επίσημο Δελτίο Τύπου.

Ο λόγος για τον αισθητήρα 108MP Samsung ISOCELL Bright HMX που διαθέτει pixels μεγέθους 0.8μm με τεχνολογία pixel-binning (4 pixels ενώνονται σε ένα) για τελικές λήψεις ανάλυσης 27MP 1.6μm. Το μέγεθος του είναι προφανώς μεγαλύτερο (1/1.33'') και θεωρητικά θα προσφέρει ακόμη καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αποκαλύπτονται πολλές λεπτομέρειες για την απόδοση του, αλλά τουλάχιστον μαθαίνουμε πως υποστηρίζει τεχνολογία Smart ISO και προσφέρει δυνατότητα λήψης video σε ανάλυση 6K (6016 x 3384) στα 30fps.

Η μαζική παραγωγή 108MP Samsung ISOCELL Bright HMX ξεκινά αργότερα μέσα στον Αύγουστο και τα πρώτα smartphones που θα τον χρησιμοποιούν αναμένονται στο τελευταίο τρίμηνο του 2019. Ένα από αυτά θα είναι πιθανότατα και το Xiaomi Mi MIX 4!

[Samsung]

Loading