Πραγματοποιήθηκε η πρώτη 5G video κλήση με 5G smartphone της Samsung

Εκτός από τις οπές και τις αναδιπλώμενες οθόνες, η πιο καυτή και πιο σοβαρή τεχνολογία που θα συζητήσουμε (και ίσως βιώσουμε αν πάμε κάποιο ταξίδι) δεν είναι άλλη από τα δίκτυα 5G. Οι προσδοκίες είναι τεράστιες και ήδη μάθαμε σήμερα ότι ορισμένες εταιρείες σκοπεύουν να την εκμεταλλευτούν καταργώντας τα δίκτυα WiFi στις εγκαταστάσεις τους.

Αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους, όμως, είναι η εφαρμογή της στις συσκευές που κουβαλάμε κάθε μέρα επάνω μας και χρησιμοποιούμε περισσότερο από κάθε τι άλλο. Τα smartphones. Έχουν γίνει πολλές δοκιμές από διάφορες εταιρείες σε δοκιμαστικά δίκτυα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε εμπορική video κλήση από δίκτυο 5G με τη βοήθεια ενός 5G smartphone της Samsung.

Την τιμή είχε ο CEO του παρόχου τηλεπικοινωνιών SK Telecom στην Κορέα, κ. Park Jung, ο οποίος είχε στα χέρια του το πρωτότυπο 5G smartphone της Samsung που εύλογα δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα. Ο ίδιος δήλωσε:

"Είμαι βαθύτατα συγκινημένος για αυτήν την πρώτη video κληση από 5G smartphone. Η ποιότητα ήταν πολύ καλύτερη σε σύγκριση με τα δίκτυα LTE και η απόκριση τρομερά γρήγορη".

Το 5G δίκτυο της SK Telecom καλύπτει 13 πόλεις και κομητείες της Νότιας Κορέας, ενώ στις αρχές του 2019 θα λανσαριστεί το 5G δίκτυο της Verizon στις ΗΠΑ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η 5G έκδοση του Samsung Galaxy S10 να γίνει διαθέσιμη για λογαριασμό της Verizon από τον Μάρτιο του 2019.

[via]

Loading