H Samsung παρουσιάζει τον πρώτο mSATA SSD με χωρητικότητα 1TB

SSD

H Samsung Electronics παρουσίασε σήμερα τον 840 EVO mSATA, έναν solid state drive (SSD) ο οποίος θα γίνει διαθέσιμος σε παγκόσμια κλίμακα μέσα στον Δεκέμβριο σε χωρητικότητα των 120GB, 250GB, 500GB και 1TB.

«Με τη νέα σειρά mSATA SSD που προσφέρει μέχρι 1TB μνήμης και το ειδικό λογισμικό βελτιστοποίησης, αναμένουμε ότι οι καταναλωτές θα απολαύσουν υψηλή χωρητικότητα και απόδοση σε λεπτά notebooks εκτός των desktop PC», δήλωσε ο UnSoo Kim, επικεφαλής του τμήματος marketing για τις μνήμες στη Samsung. «Θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε καινοτόμα SSD προϊόντα και λύσεις λογισμικού με βελτιωμένη ποιότητα και αξιοπιστία ενώ εργαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή ικανοποίηση του καταναλωτή και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τμήματός μας».

Στις τεχνικές λεπτομέρειες, τώρα, να αναφέρουμε ότι ο SSD της Samsung εκμεταλλεύεται την 128Gb 1x-nm NAND μνήμη flash και διαθέτει Samsung controller με τεχνολογία TurboWrite. Η έκδοση του 1TB φτάνει μέχρι τα 98.000 random read και 90.000 random write IOPS (input/output operations per second) ενώ προσφέρει διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης/γραφής της τάξης των 540/520 MB/s αντίστοιχα.

Οι τιμές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά αναμένεται για την έκδοση του 1TB να είναι τσουχτερές.

[via Samsung]

Loading