H Samsung ξεπερνά την Google στην καινοτομία

Samsung Apple Google

Η έκθεση της Boston Consulting Group για τις πιο καινοτόμες εταιρείες του 2013 τοποθετεί για ένατη συνεχόμενη χρονιά την Apple στην κορυφή. Το ενδιαφέρον φέτος εστιάζεται, ωστόσο, στη δεύτερη θέση αφού για πρώτη φορά η Google «κυλάει» στην τρίτη θέση μετά από επτά χρόνια και αντικαθίσταται από την Samsung.

Tα δεδομένα συλλέγονται από περισσότερα από 1500 υψηλόβαθμα στελέχη κάθε χρόνο που καταγράφουν τις απόψεις τους σχετικά με το επίπεδο καινοτομίας των δικών τους εταιρειών αλλά και τη γνώμη τους για το επίπεδο άλλων. Τα αποτελέσματα αυτά έπειτα αξιολογούνται με βάση την τριετή επιστροφή χρημάτων στους επενδυτές, την ανάπτυξη του τζίρου και τα περιθώρια κέρδους.

«Ο ηγετικός ρόλος στη Samsung υπό τον Lee Kun-hee θεωρείται θρυλικός στην τοπική αγορά» αναφέρει η έρευνα. «Η ηγεσία της Samsung είναι γνωστή για την αναγνώριση προϊόντων που μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία νέων αγορών - οι επίπεδες οθόνες και τα smartphones είναι δύο παραδείγματα».

Η μεγαλύτερη τοπική αντίπαλος της Samsung, η LG Electronics, κατέλαβε την 25η θέση στην έρευνα. Η αξιοπιστία της έρευνας αφήνεται στην κρίση σας.

[via KoreaTimes, Image credit]

Loading