Samsung Firevase: Ένα βάζο για λουλούδια που χρησιμεύει και ως πυροσβεστήρας

Να και κάτι που δεν περιμέναμε να δούμε από τη Samsung. Η εταιρεία αφήνει για λίγο στην άκρη τις κλασικές δραστηριότητές της (κατασκευή smartphone, tablets, chipsets, οθονών, τηλεοράσεων κλπ.) για να παρουσιάσει τον δικό της πρωτοποριακό πυροσβεστήρα με ονομασία Firevase.

Εμφανισιακά μπορεί να θυμίζει ένα κλασικό βάζο για λουλούδια που μπορείς να τοποθετήσεις οπουδήποτε χωρίς να χαλάς την εικόνα του χώρου, αλλά στο εσωτερικό του υπάρχει ένας ειδικός θάλαμος που περιέχει ανθρακικό κάλιο, δηλαδή το χημικό συστατικό που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση μικρών πυρκαγιών.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πετάξεις με δύναμη τόση όση χρειάζεται για να σπάσει απλά ένα βάζο στη φωτιά, έτσι ώστε να απελευθερωθεί το ανθρακούχο κάλιο για την κατάσβεση της προτού πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η Samsung προχώρησε στην κατασκευή του Firevase σε μια πρωτοβουλία ενημέρωσης για τη σημασία των πυροσβεστήρων και ήδη έχει διαμοιράσει περισσότερους από 100.000 σε σπίτια στη Νότια Κορέα.

Loading