Χάκερ «σπάει» τον αισθητήρα αποτυπωμάτων του Samsung Galaxy S5, εκμεταλλεύεται την εφαρμογή PayPal


Galaxy S5

H PayPal εκπλήρωσε την υπόσχεσή της και ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του Samsung Galaxy S5 για την πιστοποίηση αγορών σε εκατομμύρια επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμή μέσω PayPal. Μάλιστα, η εταιρεία έκανε διαθέσιμη και μια έκδοση της εφαρμογής για τα Gear 2 και Gear Fit για τις περιπτώσεις που βαριέστε να βγάλετε το τηλέφωνο από την τσέπη σας!

Όπως καταλαβαίνετε θα είναι αρκετά πιο εύχρηστο να σκανάρετε το δάκτυλό σας από το να πληκτρολογείτε usernames και κωδικούς αλλά τί γίνεται με την ασφάλεια; Από ότι φαίνεται ο αισθητήρας του Samsung Galaxy S5 έχει το ίδιο «πρόβλημα» με τον Touch ID του iPhone 5S. Δηλαδή αν κάποιος καταφέρει και έχει στην κατοχή του το δακτυλικό σας αποτύπωμα και φτιάξει ένα αντίγραφο θα μπορέσει να ξεκλειδώσει τη συσκευή σας. Στο παρακάτω βίντεο ο χάκερ χρησιμοποιεί την εφαρμογή της PayPal για να δείξει πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιήσει κανείς οποιαδήποτε διεργασία - αγορές και μεταφορά χρημάτων.

Πρακτικά ένα τέτοιο σενάριο είναι αρκετά πολύπλοκο και μη ρεαλιστικό. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο αν η συσκευή σας κλαπεί, μπορείτε απλά να διαγράψετε το περιεχόμενό της με το Android Device Manager. Από τη μεριά της η PayPal θεωρεί ότι η διαδικασία της πιστοποίησης με αποτύπωμα είναι μια πιο γρήγορη και ασφαλής μέθοδος πληρωμών σε φορητές συσκευές και σημειώνει ότι δεν έχει πρόσβαση στο δακτυλικό σας αποτύπωμα στο Galaxy S5. Μπορεί, ωστόσο, να απενεργοποιήσει το κρυπτογραφικό κλειδί από μια κλεμμένη ή χαμένη συσκευή. Η PayPal χρησιμοποιεί εξελιγμένα εργαλεία απάτης και διαχείρισης ρίσκου για να αποτρέψει ύποπτα συμβάντα πριν αυτά συμβούν. Αλλά ακόμα και αν συμβούν ο καταναλωτής καλύπτεται από την πολιτική προστασίας αγορών της εταιρείας. 

Loading