Η βιομηχανική κατασκοπεία ζει και βασιλεύει, παρά το γεγονός ότι ζούμε σε εποχές που δύσκολα μένει κάτι κρυφό για πολύ καιρό. Εισαγγελείς από τη Νότια Κορέα απηύθηναν κατηγορίες σε 9 ανθρώπους και 2 εταιρείες επειδή επιχείρησαν να πουλήσουν την τεχνολογία για τις κυρτές οθόνες OLED της Samsung σε κινέζικη εταιρεία έναντι $13.8 εκατ.

Για την ακρίβεια, το κατηγορητήριο αφορά τον CEO της Toptec Co Ltd, προμηθευτής της Samsung, και οκτώ υπαλλήλους που έστησαν μια εταιρεία για να λαμβάνουν τα έγγραφα που σχετίζονται με τα panels της Samsung Display. Οι κατηγορούμενοι λέγεται ότι πούλησαν αυτά τα έγγραφα και κάποια άλλα που σχετίζονται με την τεχνολογία 3D lamination σε κινέζικη εταιρεία, η οποία δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Samsung ξόδεψε 6 χρόνια απασχολώντας 38 μηχανικούς και επενδύοντας 150 δισ. won (περίπου €120 εκατ.) για την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας που θεωρείται εθνικό προϊόν. Εκπρόσωπος της Samsung Display ανέφερε ότι είναι σοκαρισμένοι με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε μια περίοδο όπου οι ανταγωνιστές της έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους για να την ξεπεράσουν.

Για την ιστορία, το όνομα της κινέζικης εταιρείας που έλαβε αυτές τις πληροφορίες δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ η Toptec αρνείται κάθε ανάμιξη σε αυτό το σκάνδαλο.

[via]

Advertisements