Samsung Series 5 Ultra Convertible, Ultra Touch και Series 5 Hybrid PC από την Computex 2012

Η Samsung παρουσίασε στην Computex 2012 δύο πρωτότυπα Ultrabooks, τα 5 Series Ultra Convertible και Ultra Touch, με οθόνες αφής ανάλυσης 1366 x 768 και λειτουργικό σύστημα Windows 8, τα οποία αναμένεται ότι θα μας απασχολήσουν αρκετά στο προσεχές μέλλον, καθώς και το Samsung 5 Series Hybrid PC, ένα Windows 8 tablet που συνδέεται μαγνητικά με πληκτρολόγιο και υποστηρίζει γραφίδα!

Samsung Series 5 Convertible Touch

Σχετικά με το Samsung 5 Series Ultra Convertible, οι παρευρισκόμενοι στην Taipei αναφέρουν ότι μοιάζει αρκετά με το Lenovo IdeaPad Yoga που είδαμε στην CES 2012, με την οθόνη 14'' να περιστρέφεται κατά 360 μοίρες και να μετατρέπεται ουσιαστικά σε tablet.

Ακόμη, διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i7 Ivy Bridge ULV, μνήμη RAM 4GB, αποθηκευτικό χώρο 500GB HDD + 24GB SSD cache, 3x USB 3.0, Ethernet, HDMI, SD card reader και λειτουργικό σύστημα Windows 8 με Metro UI, ενώ η κατασκευή του είναι εξαιρετικά λεπτή και ελαφριά.

Samsung Series 5 Hybrid

Σε ό,τι αφορά το 5 Series Hybrid PC, η εταιρία έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο Windows 8 tablet στα πρότυπα του Asus Tranformer, με τη διαφορά ότι συνδέεται μαγνητικά με το πληκτρολόγιο και υποστηρίζει τη γραφίδα S-Pen.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστά τα χαρακτηριστικά του, το Engadget αναφέρει ότι χρησιμοποιεί επεξεργαστή x86, άρα τρέχει την κανονική έκδοση του Windows 8, ενώ διαθέτει οθόνη 1080p, δύο κάμερες (8MP πίσω, 2MP μπροστά), υποδοχές microSD, USIM και Superspeed USB, και αυτονομία 10 ώρες. Το πάχος και το βάρος της πρωτότυπης συσκευής είναι 9mm και 747gr αντίστοιχα.

[via TheVerge, Engadget]

Loading