Η Samsung παρουσίασε σήμερα επίσημα τη νέα της mirrorless κάμερα NX100, η οποία διαθέτει αισθητήρα APS-C, οθόνη AMOLED 3'' και αρκετά νέα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στον μη-επαγγελματία χρήστη να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της στο έπακρο. Μεταξύ αυτών είναι οι λειτουργίες i-Function lens, priority lens mode και Smart Filter.

Η λειτουργία i-Function δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αλλάξει τις ρυθμίσεις λήψεως χωρίς να τραβήξει την κάμερα από το στόχο, επιλέγοντας γρήγορα με το ένα χέρι μεταξύ των Shutter Speed, Aperture, EV, WB και ISO (έως 1640), κατά τη διάρκεια της λήψης. Η λειτουργία Smart Filter επιτρέπει την τοποθέτηση εφτά διαφορετικών εφέ (vignette, soft focus, fish-eye κ.ά) στη φωτογραφία από το playback mode.

Το priority lens μετατρέπει την σωστή επιλογή και αλλαγή φακών σε εύκολη υπόθεση για τον αρχάριο χρήστη, καθώς κάθε φακός είναι προσημειωμένος με εικονίδιο που απεικονίζει τις βασικές του χρήσεις, έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε εύκολα ποιον χρειαζόμαστε για οποιαδήποτε φωτογράφηση. Μόλις ο χρήστης επιλέξει κάποιον εξειδικευμένο φακό, η NX100 αναγνωρίζει τον φακό και ρυθμίζει αυτόματα τη μηχανή στις βέλτιστες συνθήκες για το φακό που επελέγη. Η λειτουργία αυτή θα χρησιμοποιηθεί ευρέως με τους νέους φακούς της Samsung που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2011.

Η Samsung NX100 υποστηρίζει την εγγραφή HD video 720p και το Sound Picture Mode, που επιτρέπει την ηχογράφηση κατά τη λήψη φωτογραφιών. Το αρχικό πακέτο θα περιλαμβάνει ένα φακό 20-50mm, ενώ στη συνέχεια θα κυκλοφορήσουν ένα μικρός ευρυγώνιος φακός 20mm Pancake, ένας 60mm Macro και ο Super Zoom 18-200mm. Αργότερα μέσα στο 2011 θα κυκλοφορήσουν ακόμα τρεις φακοί (16mm, 85mm και 16-80mm). Τέλος, στα παρελκόμενα περιλαμβάνονται viewfinder, flash και GPS tracker.

Η NX100 θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο και καφέ χρώμα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή της.

[πηγή Samsung]
Advertisements