Η Samsung οραματίζεται την πρώτη ασύρματη τηλεόραση!

Είχαμε αρκετά χρόνια να ακούσουμε κάτι σχετικό με την τεχνολογία παροχής ασύρματου ρεύματος μέσω ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, αλλά να που η Samsung δείχνει ότι σκέφτεται να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός τέτοιου project.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα LetsGoDigital, η Samsung έχει κατοχυρώσει πατέντα για την κατασκευή της πρώτης ασύρματης τηλεόρασης που θα τροφοδοτείται με τη βοήθεια μιας λεπτής ηλεκτρομαγνητικής μπάρας που τοποθετείται και κρύβεται πίσω της. Η μπάρα αυτή επικοινωνεί με τη βασική μονάδα που προφανώς συνδέεται ενσύρματα στο ρεύμα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν soundbar.

Επομένως, φανταζόμαστε μια τηλεοραση στον τοίχο που τροφοδοτείται ασύρματα με τη βοήθεια της ηλεκτρομαγνητικής μπάρας, η οποια με τη σειρά της επικοινωνεί με έναν βασικό σταθμό που χρησιμεύει και σαν ηχείο.

Καθόλου άσχημη ιδέα, αλλά θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα καταφέρουν να παρέχουν ασύρματα την απαιτούμενη ενέργεια για μια τηλεόραση και φυσικά, αν θα υπάρχουν προβλήματα λόγω παρεμβολών από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε ένα σπίτι.

[via]

Loading