Νέο Scam email ζητά πληροφορίες για το Apple ID σου

Ένα νέο παραπλανητικό email αποκαλύφθηκε πρόσφατα, που στόχο έχει να υποκλέψει τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών που διατηρούν λογαριασμό στην Apple.

Το μήνυμα αποστέλλεται από μια ηλεκτρονική διεύθυνση ονόματι "appleid@id.apple.com" και υποτίθεται ότι έχει σκοπό να σου γνωστοποιήσει ότι ο λογαριασμός σου στην Apple είναι έτοιμος να λήξει. Εν συνεχεία, σε καλεί να ενημερώσεις τα στοιχεία του  ακολουθώντας ένα link, απειλώντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που το αμελήσεις, ο λογαριασμός σου θα απενεργοποιηθεί λείαν συντόμως.

Φυσικά, αυτό δεν είναι το πρώτο phising email (ούτε και το τελευταίο) του είδους, όμως αυτή τη φορά οι επιτήδειοι scammers φρόντισαν να είναι ιδιαιτέρως επιμελείς. Tο email είναι πολύ προσεγμένο, με εμφάνιση και ύφος κειμένου που θυμίζουν email της Apple, ενώ στο πάνω μέρος βρίσκεται τοποθετημένο το γνωστό "μηλαράκι" - σήμα κατατεθέν της εταιρείας.

Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάμε να αποφεύγουμε να πατάμε σε τέτοιου είδους συνδέσμους αλλά να επισκεπτόμαστε την εκάστοτε ιστοσελίδα από μόνοι μας. Και φυσικά, να προσέχουμε πάρα πολύ πού δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία...

[πηγή ispazio]
Loading