Επιστήμονες κατάφεραν και δημιούργησαν τεχνητά φαντάσματα!

Πιστεύετε στα φαντάσματα; Συνήθως, οι οποιεσδήποτε ‘αναγνωρίσεις’ οφείλονται σε οφθαλμαπάτες ή φυσικά φαινόμενα αλλά επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης εφηύραν μια επαναστατική μέθοδο με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν ‘φαντάσματα’.

Προφανώς, δεν μιλάμε για πνεύματα από το υπερπέραν αλλά για σκέδαση του φωτός χρησιμοποιώντας ‘metamaterials’ σε κύματα. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλά για την τεχνολογία μιας και η εργασία του καθηγητή Dr. Qiu Cheng-Wei με τίτλο “Creation of Ghost Illusions Using Metamaterials in Wave Dynamics” δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα αλλά σκοπός της είναι η μελλοντική χρησιμοποίησή της σε εξελιγμένες πρακτικές οφθαλμαπατών, καμουφλάζ κτλπ. Για παράδειγμα, την ‘εξαφάνιση’ αεροσκαφών ή τον εντοπισμό των …μη ανιχνεύσιμων, την παντελή εξαφάνιση αντικειμένων στο γυμνό μάτι και την εμφάνισή τους κάπου αλλού, τη δημιουργία πολλαπλών “φαντασμάτων” σε διαφορετικές τοποθεσίες κτλπ.

[via Phys.org]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Misc, Science. Bookmark the permalink.