Ένας καταστροφικός σεισμός αφήνει συνήθως αρκετούς παγιδευμένους ανθρώπους κάτω από σωρούς μπάζων, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία κάποιον διασώστη για να τους απεγκλωβίσει. Ωστόσο, είναι πολλές οι φορές που οι διασώστες δε μπορούν να δουν το εάν και εφόσον βρίσκεται κάποιος κάτω από χαλάσματα.

SearchCam 3000

H SearchCam 3000 είναι μια τηλεσκοπική, αδιάβροχη κάμερα που χρησιμοποιείται για τη διάσωση των επιζώντων που βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ενώ χάρι στον ελαφρύ σχεδιασμό της, δε θέτει σε κίνδυνο να καταρρεύσει το έδαφος.

Διαθέτει περιστρεφόμενη κεφαλή μέχρι 240 μοίρες, που μπορεί να χωρέσει σε τρύπες μεγέθους τουλάχιστον 5cm, ενώ το μήκος της προσαρμόζεται από 35cm ως 5.5m. Μπορεί να καταγράψει βίντεο (απλό και infrared) σε απόσταση 6m μέσα στο απόλυτο σκοτάδι χάρη σε ένα δακτύλιο με φώτα LED.

Διαθέτει, επίσης, μικρόφωνο υψηλής ευαισθησίας για την ανίχνευση και των πο καλά κρυμμένων επιζόντων. Σε περίπτωση θαλάσσιας διάσωσης η camera λειτουργεί και ως υποβρύχια φτάνοντας σε βάθος 30m. Τέλος, η διάρκεια του βίντεο που μπορεί να καταγράψει αγγίζει τις 3 ώρες.

Μόλις εντοπιστεί το θύμα, οι διασώστες συνομιλούν μαζί του, κάνοντας χρήση του μικροφώνου και ενός μικροσκοπικού ηχείου που είναι τοποθετημένο στην κεφαλή της cameras. Έτσι, σε περίπτωση που (χτύπα ξύλο) βρεθείς κάπου εγκλωβισμένος, μη χάσεις τις ελπίδες σου!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Advertisements