Η Sega ακυρώνει παιχνίδια και προχωρά σε αναδιάρθρωση

sega

H Sega Sammy ανακοίνωσε ότι αναμένει χασούρα δισεκατομμυρίων γιεν εξαιτίας των οικονομικών συγκυριών και της στροφής των καταναλωτών στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη και προχωρά σε μερική ακύρωση του τμήματος παιχνιδιών αλλά και σε μια γενικότερη συρρίκνωση της εταιρείας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακυρώνονται όποια παιχνίδια βρίσκονται υπό ανάπτυξη και ότι το ενδιαφέρον της Sega στρέφεται πλέον προς την ψηφιακή αγορά. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προμηνύουν τη δημιουργία μιας μικρότερης εταιρείας μέσω ενός μεγάλου αριθμού απολύσεων ώστε να μπορεί να επιβιώσει οικονομικά στο μέλλον. H εταιρεία θα επικεντρωθεί σε ισχυρούς τίτλους, όπως το Sonic the Hedgehog, Football Manager, Total War και Aliens.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια θα είναι τα ακριβή μέτρα που θα λάβει η Sega ούτε και ποια παιχνίδια θα ακυρωθούν εντελώς.

Η Sega είναι θυγατρική της Sammy από το 2004 και είναι πλέον γνωστή με το όνομα Sega Sammy Holdings. Παρόλο που η Sega θα παρουσιάσει ζημίες για φέτος η Sammy αναμένει έσοδα της τάξης των 20 δις γιεν που θα προέρχονται από τις υπόλοιπες θυγατρικές της.

[via TheVerge]

Advertisements

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Sega. Bookmark the permalink.

Comments are closed.