Παράνομη η πώληση των TV boxes με προεγκατεστημένο το Kodi στην Ευρώπη...

Τα τελευταία χρόνια αρκετός κόσμος έχει στραφεί στην αγορά των TV boxes για να στήσει το δικό του σύστημα entertainment στο σαλόνι του, αφού τα περισσότερα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android και υποστηρίζουν τις εφαρμογές και τα παιχνίδια του καταστήματος Google Play, ενώ πολλά από αυτά έρχονται με προεγκατεστημένο το Kodi Media Center (πρώην XBMC).

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Kodi είναι θεωρητικά μια πλατφόρμα οργάνωσης και αναπαραγωγής των media του χρήστη, αλλά -- για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας -- οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για να streamάρουν δωρεάν ταινίες, σειρές και τηλεοπτικές εκπομπές από εκατοντάδες πηγές από όλο τον κόσμο.

Η άνθιση, λοιπόν, αυτής της αγοράς των TV boxes με προεγκατεστημένο το Kodi μαζί με add-ons που δίνουν πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν έντονες διαμαρτυρίες από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφασίσει ότι η πώληση τους κρίνεται πλέον παράνομη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν μπορούμε, ωστόσο, να μη δούμε το παράλογο της απόφασης. Ουσιαστικά, η ΕΕ απαγορεύει την πώληση συσκευών που έρχονται με προεγκατεστημένο το συγκεκριμένο λογισμικό (Kodi), το οποίο, όμως, απλά χρησιμοποιείται από κάποιους με "λάθος" τρόπο. Με την ίδια λογική θα μπορούσαν να απαγορέψουν και την πώληση υπολογιστών επειδή κάποιοι μπορεί να τους χρησιμοποιήσουν με σκοπό να χακάρουν π.χ. τράπεζες.

Άλλωστε, η ιστορία έχει δείξει ότι δεν μπορείς να καταπολεμήσεις την πειρατεία με απαγορεύσεις...

[via]

Loading