Αφού κατέκτησε τον εναέριο κόσμο με τη Virgin Atlantic και έβαλε τα θεμέλια για το Διάστημα με την Virgin Galactic, το επόμενο εγχείρημα του Sir Richard Branson δε θα μπορούσε να είναι άλλο από την κατάκτηση των βυθών!

Η τελευταία πρόκληση για τον εκκεντρικό οραματιστή λέγεται Virgin Oceanic, ένα νέο υποβρύχιο που θα χρησιμοποιηθεί για την εξερεύνηση των βυθών, με στόχο φυσικά να φτάσει σε βάθη που κανένας άλλος δεν έχει τολμήσει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Richard Branson, το βαθύτερο σημείο που έχει φτάσει ποτέ ο άνθρωπος είναι τα 5.5km*, ενώ αυτός σκοπεύει να φτάσει στα 11km!

Κάθε βουτιά θα είναι η πρώτη σε τέτοιο βάθος για όλη την ανθρωπότητα. Υπάρχουν πέντε τέτοια σημεία, που μας περιμένουν για να ανακαλύψουμε ένα νέο κόσμο. Έναν κόσμο γεμάτο από άγνωστα έμβια όντα και βυθισμένες Ισπανικές γαλέρες

Αυτό που περιμένουμε εμείς, είναι να ξεκινήσουν τα υποβρύχια ταξίδια για όλο τον κόσμο, όπως περίπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν στο Διάστημα με τη Virgin Galactic.

Από την άλλη, αν το καταφέρει και αυτό, μάλλον μετά δε θα υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης για τον Branson (καλά να ‘ναι ο άνθρωπος!).

* Εδώ κάνει λάθος ο Branson, αφού οι Walsh-Piccard είχαν καταδυθεί με το βαθυσκάφος Trieste σε βάθος 10.911m στην τάφρο Μαριάνα (Ειρηνικός Ωκεανός) το 1960!!!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Advertisements