Νέο κενό ασφαλείας στο Skype παρακάμπτει τον λογαριασμό σας μόνο με το e-mail σας [Update]

Skype Logo

Νέο κενό ασφαλείας εντοπίστηκε στο Skype από Ρώσους χάκερς σύμφωνα με το οποίο είναι αρκετά εύκολη η ανάκτηση του κωδικού του λογαριασμού σας μόνο και μόνο με το username και τη διεύθυνση e-mail που έχετε δώσει για την εγγραφή σας.

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και επιτρέπει την αλλαγή του κωδικού μέσα από ένα κενό ασφαλείας κατά την επανάκτηση του κωδικού σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει. Προφανώς, για να αξιοποιηθεί το κενό αυτό πρέπει ο χάκερ να γνωρίζει το e-mail σας, οπότε αν πιστεύετε ότι αυτό είναι εφικτό καλύτερα να αλλάξετε το e-mail που χρησιμοποιείτε στο Skype.

H εταιρεία έχει ειδοποιηθεί για το περιστατικό αυτό και ερευνά το θέμα.

U P D A T E

Μετά την προσωρινή αφαίρεση της δυνατότητας επανάκτησης του κωδικού η Skype διόρθωσε επιτέλους το πρόβλημα που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κατατεθεί ως bug από τον Αύγουστο αλλά μόλις τώρα μετά την γνωστοποίησή του από τους Ρώσους χάκερς αντιμετωπίστηκε σοβαρά.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία υποστηρίζει ότι το κενό ασφαλείας επηρέασε έναν μικρό αριθμό χρηστών δηλώνοντας ότι θα επικοινωνήσει μαζί τους σε περίπτωση που χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια.

[via TNW]

Loading