Κάλλιο αργά παρά ποτέ και για την Microsoft, η οποία αποφάσισε να φέρει την end-to-end κρυπτογράφηση των συνομιλιών στην πλατφόρμα Skype, έστω και σε πειραματικό επίπεδο για την ώρα. Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Private Conversations και είναι διαθέσιμο για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Skype Insiders για Windows, Linux, Mac, Android και iOS.

Οι χρήστες που έχουν εγκατεστημένη την έκδοση beta Skype 8.13.76.8 θα μπορούν να ξεκινήσουν Private συνομιλίες (ένας με έναν, όχι ομαδικές) με πλήρη κρυπτογράφηση end-to-end στα γραπτά μηνύματα, τα ηχητικά μηνύματα και τα αρχεία που μοιράζονται, αλλά προς το παρόν δεν υποστηρίζεται η κρυπτογράφηση των φωνητικών και video κλήσεων.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η πειραματική λειτουργία, ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα λανσαριστεί και στην τελική έκδοση του Skype για όλους τους χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες. Αναμένουμε...

Αν πάλι θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες λειτουργίες στο Skype, μπορείτε να συμμετέχετε στο Insider Program από εδώ.

[via]

Advertisements