Smartphone Force Feedback, νέα επαναστατική τεχνολογία υπόσχεται να αλλάξει το mobile gaming [VIDEO]

force feedback

Ερευνητές του Ινστιτούτου Hasso Plattner στη Γερμανία απεκάλυψαν το Smartphone Force Feedback, μια νέα επαναστατική τεχνολογία που θα μπορούσε να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που παίζουμε παιχνίδια και αλληλεπιδρούμε με τα smartphones. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία χρησιμοποιεί ηλεκτρική διέγερση μυών (EMS) για να μιμηθεί σήματα που το κεντρικό νευρικό σύστημα στέλνει για να ενεργοποιήσει μυϊκά γκρουπ αντί για τις παραδοσιακές μηχανές με δόνηση που χρησιμοποιούνται τωρινά σε παιχνιδοκονσόλες.

Σε δοκιμές, 10 άνθρωποι έπαιξαν ένα ειδικά σχεδιασμένο βιντεο-παιχνίδι - στο οποίο ένα αεροσκάφος έπρεπε να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό άνεμο από μια τεράστια τουρμπίνα αέρα - και συγκρίνανε τη νέα τεχνική με την παραδοσιακή των τυπικών smartphones. «Όλοι από αυτούς προτίμησαν την δική μας Mobile Force-Feedback τεχνική από την παραδοσιακή δόνηση», δήλωσε ο Pedro Lopes, επικεφαλής του προγράμματος.

Ας ελπίσουμε το νέο αυτό σύστημα να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή ευρέως καθώς φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον. «Από όσο γνωρίζουμε είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόζουμε EMS για force-feedback στο mobile gaming», αναφέρει ο Lopes, ο οποίος ετοιμάζεται για να παρουσιάσει το σύστημα στο Conference on Human Factors in Computing Systems τον ερχόμενο Απρίλιο στο Παρίσι.

Μέχρι τότε δείτε το απαραίτητο βίντεο:

[via NewScientist]

Loading