Η ομάδα αρχιτεκτόνων RAFAA θεωρεί ότι με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, θα μπορούσε να κατασκευαστεί στην διοργανώτρια πόλη του Rio de Janeiro το Solar City Tower, μία κατασκευή ύψους 105 μέτρων με αποκορύφωμα έναν εντυπωσιακό καταρράκτη, οποίος θα τροφοδοτείται από την ηλιακή ενέργεια και θα εμφανίζεται μόνο σε ''ειδικές περιπτώσεις''.

Ουσιαστικά ο καταρράκτης θα αποτελεί το καλλωπιστικό κομμάτι μιας ηλιακής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, χάρι στην οποία θα μπορέσουν να γίνουν οι πιο οικολογικοί Ολυμπιακοί Αγώνες της ιστορίας. Στην πραγματικότητα, αναμένουν ότι θα μπορεί να παράγει ακόμα περισσότερη ενέργεια από την ηλιακή ακτινοβολία, με το πλεόνασμα να χρησιμοποιείται για την άντληση θαλασσινού νερού προς τις δεξαμενές που βρίσκονται στην κορυφή της κατασκευής και στη συνέχεια το άδειασμα τους στις τουρμπίνες της βάσης για την παραγωγή ακόμα περισσότερης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ταυτόχρονα η ομάδα RAFAA σκέφτεται να γεμίσει το Solar City Tower με μπαλκόνια, εστιατόρια, ψυχαγωγικά κέντρα, bunjee jumping και μια γυάλινη οροφή για περπάτημα επάνω από τον καταρράκτη, για εμπορική εκμετάλλευση του κτίσματος. Φυσικά, όπως και με άλλα παρόμοια concepts, οι πιθανότητες κατασκευής του είναι λίγες...

[πηγή TreeHugger]
Advertisements