Αρκετά ενδιαφέρουσες ειδήσεις μας επιφύλασσε το περασμένο διήμερο για το Sony PS3 και τις προσπάθειες της εταιρίας να καταπολεμήσει τη ζημιά που προκάλεσε ο Geohot ξεκλειδώνοντας το firmware update της.

Όπως θα θυμάστε, η Sony κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη την έκδοση v3.56 ευελπιστώντας ότι θα εμποδίσει τη λειτουργία οποιουδήποτε third-party firmware. Τζίφος. Σε λιγότερο από 1 ημέρα ο Youness Alaoui (aka KaKaRoToKS), hacker του Wii, κατάφερε να παρακάμψει το όποιο σύστημα ασφαλείας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που το master key κυκλοφορεί ελεύθερο, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη Sony να καταφέρει να πετάξει έξω τους hackers.

Από την άλλη, δε σταματά η εξέλιξη των υπηρεσιών του PS3, καθώς υπήρξαν αρκετές αναφορές που θέλουν τη Sony να προσφέρει αποθηκευτικό χώρο σε cloud στο μελλοντικό firmware update v3.6, αρκεί ο χρήστης να είναι συνδρομητής στην υπηρεσία PlayStation Plus.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Sony κέρδισε την πρώτη μάχη απέναντι στον Geohot, πείθοντας ένα δικαστή να κρατήσει την υπόθεση στο San Francisco και να υποχρεώσει τον κατηγορούμενο να παραδώσει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες οποιαδήποτε συσκευή κατέχει (CD, USB, υπολογιστές, φορητούς HDDs κλπ.) που περιλαμβάνει αποθηκευμένο το λογισμικό jailbreak.

Advertisements