Το νέο Sony Vaio P παρουσιάστηκε στην CES 2009 και εξέπληξε το κοινό τόσο με τις επιδόσεις όσο και με την εμφάνιση και λειτουργικότητα του. Διαθέτει πλήκτρα στο κατάλληλο μέγεθος, αν και η αίσθηση στα χέρια δεν είναι τόσο χαλαρή όσο στα κανονικά πληκτρολόγια αλλά η γενική εικόνα είναι πολύ καλή. To trackball είναι λίγο ευαίσθητο με δυνατότητα ρύθμισης όμως, ενώ τα κουμπιά του mouse είναι μάλλον το μοναδικό μειονέκτημα στο χειρισμό του, καθώς είναι πολύ μικρά και δυσδιάκριτα.

Ο σχεδιασμός του είναι εντυπωσιακός σε σχέση με τα τυπικά netbooks, αν και στη Sony επιμένουν ότι δεν ανήκει καν σε αυτή την κατηγορία και μάλιστα το ονομάζουν “πέτα το στην τσάντα σου και ξέχνα ότι υπάρχει”.

Tο λογισμικό που χρησιμοποιεί είναι το ενσωματωμένο Sony XMB το οποίο δίνει άμεση πρόσβαση σε φωτογραφίες, internet και ταινίες. Ακόμη, ο επεξεργαστής είναι Atom 1.33Ghz με μνήμη 2GB που επιτρέπει στο σύστημα να τρέξει τα Windows Vista Home Basic στην έκδοση των 900$ και τα κανονικά Vista στην έκδοση των 1100$, ενώ υπάρχει ενσωματωμένο 3G συμβατό μόνο με την Verizon (δε πιστεύω να περιμένατε ελληνικό δίκτυο…) χωρις κάποια έκδοση με GSM. Τέλος, στις 4 εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν οι διαφοροποιήσεις αφορούν κυρίως το σκληρό δίσκο, ο οποίος είναι SSD και ξεκινά από 60GB μέχρι 128GB στην έκδοση των 1500$.

Συνοψίζοντας, φαίνεται ότι είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον σύστημα το οποίο δεν ανήκει σε καμία από τις κατηγορίες netbook, UMPC ή laptop, αλλά είναι κάτι απ’όλα αυτά μαζί. Στο εγγύς μέλλον θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα και επομένως απόψη για το πολλά υποσχόμενο Sony Vaio P.

Advertisements