Ερευνητές από την Αυστραλία έρχονται με μια εξαιρετική ιδέα για να ανακουφιστεί η πλειονότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, από τους χρόνιους πόνους στη μέση και πλάτη. Πρόκειται για μία συσκευή-εμφύτευμα που τοποθετείται στη σπονδυλική στήλη και αποτρέπει τα σήματα πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλο! Το τσιπ αυτό έχει σχεδιαστεί από μια ομάδα βιολόγων, ιατρών, μηχανικών και ηλεκτρονικών, ενώ θα τοποθείται σε μία βιοσυμβατή συσκευή για να μην απορριφθεί από το σώμα του ανθρώπου.

Μη φανταστείτε τίποτα μεγάλο, αφού το τσιπ είναι ραμμένο επάνω σε ένα νήμα πάχους μόλις 1.22mm, κατασκευασμένο από πολυμερές υλικό, το οποίο διαθέτει ηλεκτρονικά καλώδια καθένα εκ των οποίων είναι ραμμένο στη σπονδυλική στήλη, χωρίς να προκαλείται κάποια ζημιά. Όλο το σύστημα τροφοδοτείται από μια μπαταρία που φορτίζεται ασύρματα.

Η συσκευή αυτή κατασκευάζεται από τη NICTA CTO Impant technologies και έχει μέγεθος όσο ένα σπιρτόκουτο. Πέραν αυτής της λειτουργίας, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορέσει να βοηθήσει και για την ανακούφιση από πόνους ημικρανιών, επιληψίας, νευρικών παθήσεων κλπ.!

[πηγή ZDNet]
Advertisements