Stadia: Θα έχεις πρόσβαση στα παιχνίδια που αγόρασες, ακόμη και αν διακοπεί η συνεργασία με τον publisher

Ο ενθουσιασμός μεγάλος, αλλά ο προβληματισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος και γι' αυτό ο Phil Harrison, επικεφαλής της game streaming πλατφόρμας Google Stadia, έχει πάρει σβάρνα τις ιστοσελίδες για να απαντά στα ερωτήματα των συναδέλφων.

Προχτές είδαμε ότι μίλησε στο Eurogamer για το κόστος των παιχνιδιών που θα αγοράζουν οι χρήστες, το οποίο δυστυχώς θα είναι το ίδιο υψηλό με πρόσχημα τη δυνατότητα να παίζεις σε οποιαδήποτε οθόνη και αν βρίσκεσαι (αρκεί να έχεις γρήγορη σύνδεση στο Internet). Σήμερα παίρνει σειρά το GamesRadar για ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα: τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος publisher διακόψει τη συνεργασία του με το Stadia αφότου έχει πραγματοποιηθεί αγορά;

Η απάντηση του Phil Harrison ήταν ξεκάθαρη:

Ναι, θα συνεχίσεις να έχεις πρόσβαση στο παιχνίδι, όσος καιρός και αν περάσει αφότου το αγοράσεις. Το έχουμε δει στο παρελθόν από ορισμένους publishers να αποσύρουν τους τίτλους τους από συγκεκριμένες πλατφόρμες ή να χάνουν τα δικαιώματα τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμα σε νέους αγοραστές, αλλά θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα για όσους είχαν προλάβει να τα αγοράσουν.

Αυτή είναι μια σαφέστατα μια ευχάριστη είδηση, καθώς ο πελάτης του Stadia δεν θα εξαρτάται από τα "κέφια" του κάθε publisher, ούτε θα επηρεάζεται από ενδεχόμενες "στραβές" που μπορεί να συμβούν σε οποιαδήποτε εταιρεία (βλ. Telltale).

Το λανσάρισμα του Stadia θα γίνει το Νοέμβριο σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία, ενώ μέσα στο 2020 θα προστεθούν πολλές περισσότερες χώρες.

Στην αρχή, πάντως, θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι αγοράσουν το πακέτο Stadia Founder's Edition με κόστος €129.99. Αυτό περιλαμβάνει το Chromecast Ultra για υποστήριξη της ανάλυσης 4K, το limited-edition τηλεχειριστήριο σε χρώμα Midnight Blue, μια τρίμηνη συνδρομή Stadia Pro + ένα τρίμηνο πακέτο για να δώσεις σε φίλο, προτεραιότητα για το username που θα χρησιμοποιείς και δωρεάν πρόσβαση στο Destiny 2 και ολα τα expansions του.

Η συνδρομή Stadia Pro κοστίζει €9.99/μήνα και παρέχει στον χρήστη τη μέγιστη δυνατή ποιότητα, δηλαδή 4K HDR@60fps με 5.1 ήχο surround, πρόσβαση σε δωρεάν παιχνίδια και εκπτώσεις.

Από την άλλη, όποιος δεν θέλει να πληρώσει τη συνδρομή Pro θα μπορεί από το 2020 να επιλέξει το βασικό δωρεάν πακέτο Stadia Base για να απολαμβάνει την ευελιξία της πλατφόρμας στα παιχνίδια που αγοράζει, αλλά σε ανάλυση 1080p με ήχο stereo.

Σε ό,τι αφορά το τηλεχειριστήριο, υπενθυμίζουμε ότι το Stadia υποστηρίζει όλα τα κλασικά τηλεχειριστήρια των παιχνιδοκονσολών, αλλά αυτό της Google κοστίζει €69.99.

Loading