Ο Steve Jobs παρουσίασε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της WWDC 2010 το πολυαναμενόμενο iPhone 4, το οποίο ξεπερνά κάθε προσδοκία!

iPhone 4

Η κατασκευή του είναι εκπληκτική πάχους μόλις 9.4mm (24% λεπτότερο από το 3GS) με γυαλί μπροστά και πίσω (30 φορές πιο ανθεκτικό από πλαστικό), περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ στο εσωτερικό του κατάφεραν να χωρέσουν θύρα microSIM, κάμερα με LED flash, μπροστινή κάμερα, μικρόφωνο, μικρόφωνο ακύρωσης θορύβου, WiFi, quad-band HSDPA/HSUPA με 7.2mbps down και 4.8mbps up, GPS, επιταχυντόμετρο, γυροσκόπιο 3 αξόνων, πυξίδα και φυσικά τον ειδικά κατασκευασμένο επεξεργαστή A4. Το εντυπωσιακό είναι ότι τον μεγαλύτερο χώρο καταλαμβάνει η μπαταρία, η οποία χάρι στον νέο επεξεργαστή έχει κατακόρυφη αύξηση χρονικής διάρκειας.

iPhone 4 Retina Display

Για την κατασκευή της 3.5'' οθόνης του χρησιμοποιήθηκε η νέα τεχνολογία Retina Display χάρι στην οποία ο πήχης ποιότητας εικόνας ανεβαίνει πολύ υψηλά, αφου είναι πολύ καλύτερη ακόμα και από αυτή μιας οθόνης OLED! Το μέγεθος μπορεί να παρέμεινε ίδιο, αλλά η ανάλυση εκτινάχθηκε στα 960 x 640 pixels (78% των pixel ενός iPad), δηλαδή 326 pixels ανά ίντσα, και αντίθεση στα 800:1.

iPhone 4 Rear Camera

Η πίσω κάμερα διαθέτει αισθητήρα 5MP, με LED flash, 5x οπτικό zoom και με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης εστιάζει (tap-to-focus), αλλά το κορυφαίο χαρακτηριστικό της είναι η δυνατότητα λήψης HD video 720p στα 30fps! Ακόμη, με ένα click μπορείτε να μοιραστείτε το video απευθείας μέσω email, ενώ η λειτουργία του LED flash και του tap-to-focus ισχύουν και για τη λήψη video. Δείτε εδώ όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

iPhone 4 Launch Date

Τιμή

  • iPhone 4 16GB: $199*
  • iPhone 4 32GB: $299*

* Η τιμή αναφέρεται σε συμβόλαιο 2 ετών με την AT&T (Αμερική) και παρέμεινε ίδια με αυτή του iPhone 3GS.

Διαθεσιμότητα

  • Διαθέσιμο στις 24 Ιουνίου σε 5 χώρες: ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και Ιαπωνία με τις προπαραγγελίες να αρχίζουν στις 15 Ιουνίου.
  • Μέσα στον Ιούλιο σ΄ακόμα 18 χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Δανία, Φιλανδία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Σινγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία
  • Μέσα στον Αύγουστο σε  24 ακόμα χώρες (ελπίζουμε η Ελλάδα να είναι σε αυτό το “πακέτο”)
  • Μέσα στον Σεπτέμβριο σε 44 ακόμα χώρες
[πηγή Engadget]
Advertisements