O Steve Jobs ήθελε η Sony να φτιάξει VAIO με Mac OS X

Sony VAIO

Ο θαυμασμός του Steve Jobs για τη Sony και τα προϊόντα της ήταν γνωστός σε όσους γνωρίζουν τις δύο εταιρείες με τον ιδρυτή της Apple να τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στον Akio Morita, ιδρυτή της Sony. Οι στενές σχέσεις των δύο αντρών είχαν άμεσο αντίκτυπο και στις σχέσεις μεταξύ των δύο εταιρειών όπως αποκαλύπτει ο Nobuyuki Hayashi σε σημείο που ο Steve Jobs ήθελε τη σειρά υπολογιστών VAIO να τρέχει το Mac OS!

Το 2001 ο Steve Jobs και ένα άλλο στέλεχος της Apple πλησίασαν τον πρώην πρόεδρο της Sony, Kunitake Ando, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Χαβάη. Κρατούσαν ένα VAIO που έτρεχε το Mac OS. H Apple εκείνη την περίοδο είχε κυκλοφορήσει το OS X αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι η μετάβαση στους επεξεργαστές της Intel έγινε το 2005, πράγμα που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα η Apple είχε από τότε έτοιμα τα πάντα.

Επίσης, θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι όταν ο Steve Jobs επέστρεψε στην Apple το 1997 τερμάτισε όλες τις συμφωνίες που είχαν πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη ηγεσία όσον αφορά την αδειοδότηση του λειτουργικού σε τρίτους κατασκευαστές. Πίστευε ότι το Mac ήταν αποκλειστική ευθύνη της Apple και η αδειοδότησή του θα έκανε κακό στην εικόνα της. Αλλά, ήταν διατεθειμένος να κάνει μια εξαίρεση για τη σειρά VAIO της Sony.

Τα πράγματα, βέβαια, πήραν μια διαφορετική τροπή καθώς εκείνη την περίοδο η Sony ξεκινούσε μια ανοδική πορεία στην υποστήριξη του Windows και εν τέλει αποφάσισαν ότι δεν άξιζε το ρίσκο. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να αναρωτηθούμε τι θα είχε συμβεί αν οι δύο εταιρείες τα είχαν βρει τότε...

[via MacUser.gr]

Loading