Steve Wozniak: Τα υπόλοιπα smartphones είναι αποτυχία, όπως ήταν και το Macintosh!

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, βρέθηκε στην Ινδία για να μιλήσει σε νεαρούς επιχειρηματίες σχετικά με την πορεία του και την τεχνολογία γενικότερα, αλλά μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε Ινδικό τηλεοπτικό κανάλι.

Steve Wozniak

Χωρίς πολλές προστριβές, ο Wozniak χαρακτήρισε αποτυχημένα τα smartphones που προσπαθούν να ανταγωνιστούν το iPhone (βλ. Android, Windows Phone κλπ.), όπως αποτυχίες ήταν και τα Apple III, Lisa και Macintosh της Apple!

"Το Apple III ήταν αποτυχία, το Lisa ήταν αποτυχία, και το Macintosh ήταν αποτυχία. Μόνο μετά από συνεχείς σημαντικές τροποποιήσεις και με την πάροδο του χρόνου, καταφέραμε να το μετατρέψουμε σε καλό υπολογιστή"

Στη συνέχεια απέδωσε την αποτυχία αυτή στους επικεφαλείς marketing αυτών των project, δράττοντας την ευκαιρία να φέρει στο προσκήνιο τα σημερινά ανταγωνιστικά smartphones, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Εάν οι τεχνίτες της Apple είχαν φτιάξει το μηχάνημα που ήθελαν, τότε θα ήταν σίγουρα επιτυχημένο. Ωστόσο, το τελικό προϊόν προήλθε από τους επικεφαλείς της Apple, οι οποίοι πήραν πολύ κακές αποφάσεις, κατά τη γνώμη μου, κυρίως στο θέμα του hardware. Κυκλοφορείς άμεσα ένα προϊόν που έχει εξαρχής προβλήματα, και ακόμη και αν το επιδιορθώσεις ένα χρόνο μετά, αυτό συνεχίζει να μη πουλά. Είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση με τα σημερινά smartphones. Κυκλοφορούν και πάντα υπάρχει κάτι πραγματικά λάθος σε αυτά. Μπορείς να τα επιδιορθώσεις, αλλά δεν θα πουλήσουν, γιατί χάνουν τη δυνατότητα επιτυχίας"

Αντί σχολίου, θα αφήσουμε σε εσάς να σκεφτείτε τις δηλώσεις του Wozniak και να αποφασίσετε εάν όντως έχουν αποτύχει τα Android ή Windows Phone smartphones, τουλάχιστον μέχρι τώρα, και θα χαρούμε ιδιαίτερα εάν αποφασίσετε να μοιραστείτε την άποψη σας με εμάς και τους υπόλοιπους αναγνώστες!

[πηγή MacWorld]
Loading