Εξαιρετική η πορεία πωλήσεων και για το Nintendo Switch, το οποίο έχει ξεπεράσει πλέον τα 7.63 εκατ. τεμάχια παγκοσμίως, εξαιρετική και η εκκίνηση του πολυαναμενόμενου Super Mario Odyssey. Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, η νέα περιπέτεια του δημοφιλή υδραυλικού έχει καταγράψει ήδη δύο εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο πρώτο τριήμερο κυκλοφορίας, άρα σχεδόν ένας στους τέσσερις κατόχους του Switch προχώρησε στην αγορά του.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Nintendo, Tatsumi Kimishima,

"Τη στιγμή που 7 εκατομμύρια Nintendo Switch έχουν φτάσει στα χέρια πελατών σε όλο τον κόσμο, υπολογίζουμε ότι οι πωλήσεις του Super Mario Odyssey έχουν ήδη ξεπεράσει τα 2 εκατ. μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες διαθεσιμότητας. Επίσης, το SNES Classic Edition έχει ξεπεράσει και αυτό τα 2 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως και η παραγωγή του δεν θα σταματήσει στο προσεχές μέλλον"

Η απόφαση της Nintendo να δημιουργήσει μια συσκευή που μπορείς να χρησιμοποιείς τόσο σαν παιχνιδοκονσόλα, όσο και σαν φορητή παιχνιδομηχανή, αποδεικνύεται ιδιαίτερα σοφή. Σχεδόν το 20% των gamers χρησιμοποιούν το Switch αποκλειστικά στη βάση του, ενώ το 30% αποκλειστικά ως φορητή παιχνιδοκονσόλα. Το υπόλοιπο 50% απολαμβάνει τη δράση και στα δύο modes. Φυσικά, κάποια παιχνίδια είναι προτιμότερο να παίζονται με το Switch συνδεδεμένο στη βάση (π.χ. Super Mario Odyssey), ενώ κάποια άλλα στο handheld mode (π.χ. Mario Kart 8 Deluxe).

Εξίσου επιτυχημένη κρίνεται και η απόφαση της εταιρείας να μην κυκλοφορήσει όλους τους ηχηρούς τίτλους με μιας, αλλά σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Με αυτόν τον τρόπο δίνει ώθηση στις πωλήσεις του Nintendo Switch ελκύοντας νέους χρήστες, ενώ ανανεώνει το ενδιαφέρον των κατόχων της συσκευής. Επομένως, μπορούμε να περιμένουμε ένα νέο boost στις πωλήσεις πριν το τέλος του 2017 με την άφιξη του Xenoblade Chronicles 2.

Advertisements