Επίθεση του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού σε NY Times, Twitter και Huffington Post UK!

sea

Τριπλή επίθεση κατά των New York Times, Huffington Post UK και Twitter πραγματοποίησε  η δημοφιλής ομάδα χακτιβιστών Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός (SEA) προκαλώντας πολλά και ποικίλα προβλήματα στη λειτουργία τους.

Όλες οι επιθέσεις είχαν στόχο τα DNS records των ιστοσελίδων (αυτά που μεταφράζουν ένα domain name σε IP address που συνδέεται σε ένα web server) με εξαίρεση το Twitter που δέχτηκε επιπλέον επίθεση στις υπηρεσίες image hosting και URL shortening.

sea_twitter

Πιο συγκεκριμένα, στο Twitter παρατηρήθηκε αλλαγή στις εικόνες background και ανακατεύθυνση στους servers του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού ενώ η ιστοσελίδα των New York Times παρέμεινε για κάποιες ώρες εκτός λειτουργίας εξαιτίας “κακόβουλης εξωτερικής επίθεσης”. Οι hackers κατόρθωσαν να διεισδύσουν με άγνωστο τρόπο στη Melbourne IT η οποία πουλά και διαχειρίζεται domains ανάμεσα στα οποία και αυτά των New York Times και  Twitter.

Αυτή τη στιγμή η λειτουργία και των τριών υπηρεσιών έχει αποκατασταθεί, ωστόσο ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός συνεχίζει να εξαπολύει απειλές κατά της Twitter κάνοντας λόγο για νέα μεγαλύτερη επίθεση στο άμεσο μέλλον…

[via]

This entry was posted in Internet, Twitter. Bookmark the permalink.