Εικονική ξενάγηση σε μουσεία με ρομπότ

tate

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να αποφύγετε την πολυκοσμία και τον συνωστισμό που παρατηρείται στα μεγάλα μουσεία του εξωτερικού με μια πιο ιδιωτική ξενάγηση; Αυτό σκέφτηκε το γνωστό Tate Museum στο Λονδίνο και χρηματοδότησε το project After Dark που δημιούργησε μια τριμελής ομάδα που αυτοαποκαλούνται ‘The Workers’.

Το σκεπτικό έχει ως εξής: μετά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου στο ευρύ κοινό αναλαμβάνουν δράση τα ειδικά ρομπότ του After Dark. Ναι, ρομπότ. Ο χρήστης μετά από την άνεση του καναπέ του μπορεί (με μια σχετικά γρήγορη σύνδεση στο Internet) να μισθώσει ουσιαστικά το ρομπότ και να ξεναγηθεί στους χώρους του μουσείου σαν να ήταν εκεί.

Άλλη αίσθηση, βέβαια, το να βλέπεις από κοντά κάποια πράγματα αλλά στην μοντέρνα ψηφιακή εποχή που διανύουμε κάθε πρόταση που ανοίγει ευκαιρίες στον καθένα από εμάς να εξερευνήσει κάτι που δεν θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες είναι καλοδεχούμενη.

[via Ubergizmo]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Misc. Bookmark the permalink.