Tesla Model Y: Το ηλεκτρικό SUV παρουσιάζεται στις 14 Μαρτίου

Μεγάλες στιγμές για την Tesla τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς κατάφερε να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής και να μειώσει την τιμή του Model 3 για να το φέρει επίσημα στην Ευρώπη, ενώ πριν από λίγη ώρα ο Elon Musk ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει το Model Y SUV στις 14 Μαρτίου στο Los Angeles και μία εβδομάδα νωρίτερα (6 Μαρτίου) τον πρώτο σταθμό φόρτισης Supercharger v3.0.

Το Tesla Model Y θα είναι μια πιο προσιτή έκδοση του Model X, η οποία θα δανειστεί και αρκετά χαρακτηριστικά από το Model 3, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ο σχεδιασμός του θα παραπέμπει περισσότερο σε SUV (10% μεγαλύτερο από το Model 3 με ελαφρώς μικρότερη αυτονομία), αν και εξετάζεται το ενδεχόμενο να δούμε πόρτες που ανοίγουν κατακόρυφα όπως το Model X. Γενικότερα, ωστόσο, θα επιλεγούν χαρακτηριστικά του Model 3 τόσο για να κρατηθεί σε λογικά πλαίσια το κόστος, όσο και για να διευκολυνθεί η μαζική παραγωγή του.

Σε ό,τι αφορά τον σταθμό φόρτισης Supercharger v3.0, ο Elon Musk δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, αλλά στο παρελθόν έχει διαρρεύσει πως η τεχνολογία της Tesla θα επιτρέψει την πλήρη φόρτιση των μπαταριών μέσα σε μερικά λεπτά αντί για μία ώρα που απαιτείται σήμερα. Δεν γνωρίζουμε, επίσης, ποια ηλεκτρικά οχήματα θα υποστηρίζουν αυτή την τεχνολογία.

Θα έχουμε αρκετά να πούμε για το νέο όχμα της Tesla και τον σταθμό φόρτισης μέσα στις επόμενες ημέρες.

Loading