Γελοιογραφικοί χάρτες απεικονίζουν την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων στον κόσμο

Οι γελοιογραφικοί χάρτες παρουσιάζουν το σχετικό μέγεθος των κοινωνικών δικτύων στον κόσμο, με βάση ακριβή στοιχεία που προέκυψαν το 2010. Η δημοτικότητα των κοινωνικών δικτύων στα διάφορα μέρη της γης απεικονίζεται στους χάρτες με ένα ιδιαίτερο και αστείο τρόπο.

Η ιδιαιτερότητα του ακόλουθου χάρτη, με τίτλο «Χάρτης της Κοινωνικής Δικτύωσης 2010», δεν προκαλεί έκπληξη, αφού είναι εμπνευσμένος από ένα δημοφιλές διαδικτυακό κόμικ  XKCD’s “Map of Online Communities.”

Social Networks

Η εμπορική εταιρεία Flowtown πήρε την ιδέα του πρωτότυπου χάρτη και έσπευσε να την τροποποιήσει, μεταβάλλοντας τα μεγέθη των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών (η κάθε περιοχή έπαιρνε το όνομα ενός κοινωνικού δικτύου), με βάση τις πληροφορίες που συνέλλεξε και δημοσίευσε η USA Today, Alexa, Compete και άλλες πηγές.

Η εταιρία επίσης παρέχει σχόλια σχετικά με τις προτιμήσεις των κοινωνικών δικτύων, που παρατηρούνται σε κάθε περιοχή, επιλέγοντας χιουμοριστικά ονόματα, για παράδειγμα «Tο πρώην βασίλειο του MySpace», « H υποχώρηση των παγετώνων της AOL και του Windows Live», « Tο ανερχόμενο νησί της Google Buzz» και «H γη των ξεπερασμένων κοινωνικών δικτύων»!

Social Networks

Advertisements

About Alexis

Stay awhile and listen... #Diablo #Darkpony
This entry was posted in Misc and tagged , , . Bookmark the permalink.