Ο επεξεργαστής Cell που χρησιμοποιείται στη νέα σειρά τηλεόρασεων Cell TV της Toshiba συνήθως απαντάται σε high-end PC ή στο PS3. Τώρα έρχεται και στο σαλόνι σας φέρνοντας την real-time  μετατροπή από 2D σε 3D.

Οι δύο νέες σειρές Cell TV της Toshiba θα λειτουργούν στα 480Hz και είναι η πρώτη απόπειρα της εταιρίας με τη χρήση αυτού του επεξεργαστή. Η μετατροπή από 2D σε 3D γίνεται μέσω της τεχνολογίας TriVector, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο demo trailer που να δείχνει το πως γίνεται.

Η Cell engine έχει 8 επεξεργαστές Core, κάθε έναν από αυτούς στα 3.2GHz, κάνοντας το σύστημα 1000 φορές πιο γρήγορο από έναν μέσο υπολογιστή, σύμφωνα με την Toshiba. Ακόμη, με την τεχνολογία Super Resolution το υλικό μετατρέπεται αυτόματα σε 1080p, ενώ η τεχνολογία Net Super Resolution+ βελτιώνει την ποιότητα του υλικού από το Ίντερνετ.

Τα συστήματα θα έχουν ενσωματωμένο ασύρματο δέκτη 802.11n και ασύρματο HD, θα μπορούν να αναπαράγουν ταινίες μέσω USB, θα περιλαμβάνουν video τηλέφωνο μέσω IP (όχι όμως Skype…) και σκληρό δίσκο 1TB για καταγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Τέλος, θα υπάρχει και ενσωματωμένο Blu-ray player, ενώ η εταιρία υπόσχεται διπλάσια φωτεινότητα από οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση και αντίθεση 9.000.000:1.

Τα μοντέλα Cell TV των 55 και 65 ιντσών ονομάζονται Genesis, ενώ τα μικρότερα των 42, 47 και 52 ιντσών Illusion. Βέβαια, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η τιμολόγηση ούτε η ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Ίδωμεν...

Advertisements