Η γνωστή εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο υπερφορητό υπολογιστή με πραγματικά απίστευτες δυνατότητες, με την πιο σημαντική από αυτές να είναι η ονομαστική αυτονομία των 11 μέχρι 16 ωρών (με την προαιρετική μπαταριά λιθίου των 9 cell)...

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται ένα φορητό υπολογιστή με διαγώνιο οθόνης 13.3 ιντσών. ανάλυσης 1366x768 εικονοστοιχείων. Οδηγείται από ένα βασικό κύκλωμα γραφικών HD της Intel, ενώ ο επεξεργαστής του ανήκει στην οικογένεια Core i5-520M. Ο εκπληκτικός χρόνος αναμονής του υποβοηθείται από τη χρήση ενός SSD 128GB.Επίσης υπάρχουν διαμορφώσεις με 4 ή 8GB κύριας μνήμης. Τέλος διατίθεται με οδηγό εγγραφής DVD-RW, θύρες USB και eSATA, και υποστηρίζει ασύρματη δικτύωση Wi-Fi 802.11a/b/g/n.

Δυστυχώς η διάθεση του περιορίζεται αυτή τη στιγμή στη Ιαπωνία, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για το πότε θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά. Όμως, τα χαρακτηριστικά του αποτελούν δείγμα των δυνατοτήτων στης σύγχρονης εποχής και σίγουρα θα οδηγήσουν τους άλλους κατασκευαστές σε παρόμοιες δημιουργίες. Ενδεικτικά, ένας φορητός με αυτά τα χαρακτηριστικά κοστίζει γύρω στα 2500 ευρώ.

Advertisements