Πιθανότατα οι περισσότεροι από εμάς δεν προλάβαμε τη χρυσή εποχή των Jukeboxes, τα ογκώδη αυτά μηχανήματα φορτωμένα με βινύλια που αποτελούσαν τους  DJ προηγούμενων δεκαετιών. Πλέον, ήρθε η ώρα να περάσουν και αυτά στην ψηφιακή εποχή, χάρι στην TouchTunes Interactive Networks και την frog design.

Το TouchTunes Virtuo SmartJuke έχει σχεδιαστεί από την frog design, με σκοπό να τραβήξει το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού, και είναι το πρώτο touchscreen Jukebox της μουσικής βιομηχανίας, με οθόνη 26'' LED, λόγου 16:9 και ανάλυσης 1366 x 768, η οποία ανταποκρίνεται στις συνηθισμένες χειρονομίες που γνωρίζουμε από τα smartphones. Το πρώτο Virtuo SmartJuke τροφοδοτείται από 64bit υπολογιστή με σκληρό δίσκο 500GB, ενσωματωμένη κάμερα HD και ενισχυτή dual Bang & Olufsen 450W.

Οι διαστάσεις του είναι 100 x 72 x 27 cm και όπως μπορείτε να δείτε στο video είναι αρκετά εντυπωσιακό οπτικά, καθώς εκτός από την οθόνη φωτίζεται περιμετρικά ολόκληρη η συσκευή, ενώ τα animations του LED equalizer τραβού εύκολα το μάτι του υποψήφιου χρήστη. Να τονιστεί ότι το περιβάλλον του μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες, άλλη εμφάνιση σε ένα jazz bar και άλλη σε rock, και φυσικά μπορεί να περιλαμβάνει και διαφημιστικά banners που θα περνούν όσο παίζει η μουσική.

Η εταιρία έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο αλγόριθμο για την εύκολη αναζήτηση μουσικής με φίλτρο τον καλλιτέχνη, είδος, τίτλο τραγουδιού, στίχους, δημοτικότητα ή χρονολογία κυκλοφορίας. Ακόμη, προτείνει στον χρήστη το επόμενο τραγούδι, ανάλογα με αυτό που έχει επιλεχτεί προηγουμένως, ενώ ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τη δικιά του playlist απευθείας στο Virtuo SmartJuke ή μέσω του λογαριασμού του στην υπηρεσία myTouchTunes (και από smartphone).

Δυστυχώς, η TouchTunes δεν αναφέρει λεπτομέρειες για την τιμή ή τον τρόπο διάθεσης του Virtuo SmartJuke.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Advertisements