Πως ο Tupac επέστρεψε στην σκηνή [Infographic]

tupac

Η «επιστροφή» του Tupac Shakur στην σκηνή κέρδισε αναμφίβολα τις εντυπώσεις στο φεστιβάλ Coachella. Η ψευδαίσθηση που χρησιμοποιήθηκε, όμως, δεν ήταν ολόγραμμα όπως πολλοί πιστεύαμε αλλά πρόκειται για ένα απλό βίντεο δύο διαστάσεων που προβλήθηκε έξυπνα χρησιμοποιώντας ένα παλιό κόλπο του θεάτρου.

Η εμφάνιση του Tupac έγινε εφικτή χρησιμοποιώντας το σύστημα Musion Eyeliner που μπόρεσε να προβάλει μια εκδοχή του Tupac, η οποία είχε δημιουργηθεί από την Digital Domain, σε μια οθόνη που δεν ήταν ορατή από το κοινό. Το σύστημα αυτό βασίζεται στο κόλπο 'Pepper's Ghost', μια παλιά τεχνική που βοηθάει στην παραγωγή ψευδαισθήσεων και χρησιμοποιείται αιώνες τώρα σε μαγικά κόλπα και θεατρικά έργα.

Στην εκδοχή του θεάτρου, για παράδειγμα, ένας ηθοποιός κρύβεται σε μια εσοχή κάτω από την σκηνή και κοιτάει προς έναν καθρέπτη. Το κοινό μπορεί και παρακολουθεί την ισχνή εικόνα του ηθοποιού (φάντασμα) που αντικατοπτρίζεται σε ένα γυάλινο κομμάτι που αιωρείται πάνω από την σκηνή και με τον κατάλληλο φωτισμό το φάντασμα «εμφανίζεται» και «εξαφανίζεται».

[via ibtimes]

Loading