Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια, ο Jack Dorsey (συνιδρυτής του Twitter) έστειλε το πρώτο tweet στην ιστορία, χωρίς φυσικά να μπορεί να φανταστεί ότι εκείνη τη στιγμή γεννιόταν ένα από τα πλέον δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο!

Με αφορμή αυτή την επέτειο, το επίσημο blog του Twitter δημοσίευσε αρκετές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εκθετικά ανοδική πορεία του κοινωνικού δικτύου, τα οποία ίσως δε γνωρίζατε μέχρι τώρα:

Χρειάστηκαν 3 χρόνια, 2 μήνες και 1 ημέρα για να συμπληρωθεί το πρώτο δισεκατομμύριο από απεσταλμένα tweets. Πλέον, ο αριθμός αυτός συμπληρώνεται κάθε εβδομάδα!

Το περασμένο έτος, ο μέσος όρος ήταν 50 εκατ. tweets/εβδομάδα. Τώρα, ο μέσος όρος είναι 140 εκατ. tweets/ημέρα, ενώ κατά τις πρώτες ημέρες της καταστροφής στην Ιαπωνία, ο αριθμός έφτασε τα 177 εκατ. tweets/ημέρα!

Όταν πέθανε ο Michael Jackson, στις 25 Ιουνίου 2009, δημιουργήθηκε ρεκόρ με 456 νέα tweets/δευτερόλεπτο. Κατά την έναρξη της νέας χρονιάς στην Ιαπωνία, το ρεκόρ ανέβηκε στα 6939 tweets/δευτερόλεπτα!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία απασχολούσε 8 υπαλλήλους τον Ιανουάριο του 2008, 29 το 2009, 130 το 2010, και σήμερα έχει φτάσει τους 400!

Περισσότερα εδώ.

Advertisements