Η Twitter ανακοινώνει πρωτοβουλία για τη σωστή χρήση των πατεντών

pull to refresh

H Twitter με μια πολύ ελπιδοφόρα πρωτοβουλία ανακοίνωσε το Innovator’s Patent Agreement, ένα συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο οι εταιρείες υπόσχονται να χρησιμοποιήσουν τις πατέντες των μηχανικών τους για αμυντικούς σκοπούς εκτός και αν λάβουν την ρητή άδεια των δημιουργών των εν λόγω πατεντών. Αναφέρει, μάλιστα, ότι θα επιτρέψει στους μηχανικούς να διατηρήσουν τον έλεγχο αυτών των πατεντών με το δικαίωμα να τις χρησιμοποιούν όπως αυτοί θέλουν.

H κίνηση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη ότι το δημοφιλές χαρακτηριστικό ‘pull to refresh’ που υπάρχει στις iOS εφαρμογές είναι πια πατενταρισμένο στο όνομα της Twitter Inc. Με αυτό το συμφωνητικό η εταιρεία υπόσχεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα δικαιώματά της εναντίον άλλων εταιρειών του χώρου.

Το συμφωνητικό θα ισχύει και στην περίπτωση που οι πατέντες αλλάξουν ιδιοκτησία εξαιτίας κάποιας εξαγοράς για παράδειγμα δίνοντας τον έλεγχό τους στον αρχικό εφευρέτη. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά αφαιρείται η δύναμη από τους δικηγόρους που χρησιμοποιούν τις διάφορες πατέντες σε θέματα αγωγών.

Η Twitter διαβεβαιώνει ότι οι υπάλληλοι της μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι πατέντες που καταθέτουν ενώ βρίσκονται στην εταιρεία θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως ασπίδα και ποτέ ως όπλο. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της συμφωνίας εδώ. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Twitter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.