H Twitter παρακολουθεί τις κινήσεις σας στο Internet

twitter

Η Twitter σε νέο της δημοσίευμα αναφέρει ότι το σύστημα προτάσεών της βασίζεται σε λογαριασμούς που άλλοι χρήστες Twitter ακολουθούν αλλά και από επισκέψεις σε ιστοσελίδες του γενικότερου οικοσυστήματος του Twitter. Όταν δηλαδή πατάτε κάποιο κουμπί ή widget του Twitter σε μια ιστοσελίδα αυτό καταγράφεται από το Twitter. Η δήλωση αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις αφού η εταιρεία ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών στο Διαδίκτυο.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η καταγραφή αυτή συμβάλει μόνο στο να γίνονται καλύτερες προτάσεις για τους λογαριασμούς που μπορείτε να ακολουθήσετε αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να ξέρει για ποιο σκοπό χρησιμοποιούνται τώρα ή και στο μέλλον. Προφανώς, η συμπεριφορά αυτή δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη αφού πάνω κάτω το γνωρίζαμε ότι πρέπει να γίνεται. Το ίδιο κάνει και η Facebook, φυσικά, συλλέγοντας δεδομένα. Αυτό, βέβαια, δεν νομιμοποιεί την συμπεριφορά αυτή αλλά είναι -και πρέπει να είναι- κατακριτέα.

Από την άλλη μεριά, η Twitter ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Mozilla δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν να μην παρακολουθούνται με κανέναν τρόπο από αυτήν. Αυτό θα γίνει με την ενεργοποίηση της λειτουργίας "Do Not Track" του Firefox που απενεργοποιεί τα cookies για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών. Η λειτουργία αυτή μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο εάν η ιστοσελίδα το αναγνωρίσει.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Twitter υποστηρίζει τη λειτουργία Do Not Track καθώς η υιοθέτηση του χαρακτηριστικού από τους χρήστες αυξάνεται, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα μπροστά για το Do Not Track και το Internet», αναφέρει η Mozilla.

[via dcurtis, New York Times]

Loading