Ένα νέο επικίνδυνο spam εμφανίστηκε στο Twitter, το οποίο διαφημίζει τα "acai berries", οπότε σε περίπτωση που σας έρθει κάποιο τέτοιο tweet μη το επιλέξετε, ειδάλλως ο λογαριασμός σας θα μετατραπεί σε spammer και θα αποστέλλει αυόματα links που οδηγούν σε ιστοσελίδες με "acainews".

Η επίθεση αυτή στο Twitter προσέβαλλε 10.000 λογαριασμούς σε μόλις 1 λεπτό, και παρά το γεγονός ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος μετάδοσης, φαίνεται ότι με απλό click στο link "acainews" προσβάλλει το λογαριασμό. Ακόμη, είναι πιθανό ότι οι λογαριασμοί που προσβλήθηκαν είχαν δεχτεί προηγουμένως επίθεση από εφαρμογή third-party.

Όπως και να έχει, είναι μία από τις ταχύτερα εξαπλώμενες επιθέσεις και σε περίπτωση που έχει προσβληθεί ο λογαριασμός σας, θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα password στο Twitter και να ελέγξετε εάν ο λογαριασμός σας σχετίζεται με κάποια άγνωστη τρίτη εφαρμογή.

Μέχρι στιγμής έχει ειπωθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα η επίθεση αυτή συνδέεται με αυτή που έγινε στο δίκτυο ιστοσελίδων της Gawker Media, από την οποία επηρρεάστηκαν 1.3 εκατομμύρια λογαριασμοί από χρήστες που άφηναν σχόλια!

[πηγή Mashable]
Advertisements