Η αντίστροφη μέτρηση τελείωσε και πλέον είναι διαθέσιμη για όλους (φυσικά δωρεάν) η τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot!

Ubuntu 11.10 Search

Η νέα έκδοση έρχεται με ανανέωση του περιβάλλοντος Unity, νέα οθόνη login, καινούργια wallpapers και launcher στα αριστερά, που θυμίζει ελαφρώς το Mac OS X. Ακόμη, έχει βελτιωθεί σημαντικά η ταχύτητα στο άνοιγμα των εφαρμογών, στο multitasking και τη μεταφορά από μία εφαρμογή σε άλλη, καθώς και στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω του ανανεωμένου συστήματος που συνεργάζεται με το Lenses.

Ubuntu Software Center

Σε ό,τι αφορά το λογισμικό, παραμένει ο Mozilla Firefox ως web browser, αντικαταστήθηκε η εφαρμογή mail Evolution με το Mozilla Thunderbird, αλλά το σημαντικότερο είναι το ανανεωμένο Ubuntu Software Center, όπου μπορείτε να βρείτε εφαρμογές, καθώς και να τις συγχρονίσετε για χρήση σε διαφορετικούς υπολογιστές!

Ubuntu One

Παράλληλα, η Canonical θέλει να προωθήσει ακόμα περισσότερο το δικό της online κατάστημα μουσικής, Ubuntu One, με το καινούργιο Music Lens. Ουσιαστικά, πρόκειται για cloud υπηρεσία μουσικής κα αποθήκευσης (Deja Dup), αφού ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση από συσκευές iOS και Android!

Μπορείτε να κατεβάσετε το Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot από εδώ. Δείτε στο παρακάτω video τις νέες λειτουργίες:


What makes Ubuntu 11.10 so great by TechGear

 

 

 

Advertisements