Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αναιρέσετε την αποστολή μηνύματος στο Gmail; Πρόκειται για μια όχι και τόσο διαδεδομένη επιλογή, την οποία η Google αποφάσισε να τη βλετιώσει ακόμα περισσότερο, καθώς πλέον δίνει περιθώριο 30 δευτερολέπτων για να πατήσετε την επιλογή “Undo“, αντί για 5 που ήταν μέχρι τώρα.

Αρχικά, πρέπει να την ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Gmail, πατώντας το Labs και στη συνέχεια επιλέγωντας τη λειτουργία “Undo Send” και “Save Changes“.

Εξ αρχής, το Gmail σας δίνει περιθώριο 10 δευτερολέπτων για να προλάβετε να αναιρέσετε την αποστολή, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε σε 5, 10, 20 ή 30 δευτερόλεπτα, πηγαίνωντας στα Settings (επάνω δεξιά στο λογαριασμό σας στο Gmail, δίπλα στο εικονίδιο Labs) και βρίσκωντας τις σχετικές ρυθμίσεις για το “Undo Send” μέσα στην καρτέλα “General“. Εκεί μπορείτε επίσης, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Τώρα που είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία μπορούμε να στείλουμε ένα δοκιμαστικό μήνυμα όπως κάθε άλλη φορά. Με το που πατήσετε Send, θα δείτε τη γνωστή γραμμή “Your message has been sent“αλλά δίπλα θα εμφανίζεται και η επιλογή “Undo” για όσο χρονικό διάστημα έχετε επιλέξει.

Μπορείτε να εκτελέσετε τη λειτουργία Undo, πατώντας το πλήκτρο “Z” στο πληκτρολόγιο, φυσικά εντός του καθορισμένου χρόνου, και χωρίς να φύγετε από τη σελίδα.

Μετά την αναίρεση, επιστρέφετε αυτόματα στην σελίδα δημιουργίας μηνύματος, ενώ το email παραμένει σε μορφή draft, δεν αποστέλλεται και είναι έτοιμο για περαιτέρω επεξεργασία ή διαφραφή!

Να τονίσουμε ότι η λειτουργία είναι μέρος του Google Labs, το οποίο σημαίνει ότι βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και μπορεί να μην αποδίδει ικανοποιητικά πάντα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τον τρόπο ενεργοποίησης.

Advertisements