Ολοκληρώνεται το πρώτο βήμα για το σύστημα κατά της πειρατείας των ΗΠΑ

pirate

Είχαμε αναφερθεί πριν λίγο καιρό στην επικείμενη συνεργασία των Comcast, Cablevision, Verizon, Time Warner Cable και άλλων εταιρειών παροχής υπηρεσιών Internet στις ΗΠΑ για την εγκαινίαση ενός νέου προγράμματος για τον αυστηρό έλεγχο των δικτύων τους.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο αλλά το γκρουπ ανακοίνωσε σήμερα τα μέλη του συμβουλίου με τον Jill Lesser, διευθυντή της εταιρείας The Glover Park Group, να ηγείται της οργάνωσης.

Η συμφωνία αναφέρει ότι οποιοσδήποτε κατεβάζει παράνομο υλικό από το Διαδίκτυο θα δέχεται προειδοποιητικά σημειώματα από τους παρόχους και από κάποιο σημείο και μετά εάν αγνοηθούν αυτές οι προειδοποιήσεις θα λαμβάνονται σκληρότερα μέτρα, όπως μείωση της ταχύτητας, διακοπή της σύνδεσης κτλπ. Οποιοσδήποτε πελάτης επιθυμεί επανεξέταση της υπόθεσής του θα πρέπει να καταβάλλει παράβολο αξίας 35 δολαρίων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το «κίνημα» αυτό λαμβάνει σιγά-σιγά φυσική υπόσταση και αν εγκριθεί και νομικά θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα. Αναμένουμε τον Ιούλιο να δούμε και πρακτικά πως θα κινηθεί η οργάνωση αυτή.

[via TheVerge]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.

Comments are closed.