Το ταχυδρομείο των ΗΠΑ απαγορεύει την αποστολή ηλεκτρονικών συσκευών εκτός συνόρων

usps

Το ταχυδρομείο των ΗΠΑ από τις 16 Μαΐου απαγορεύει την εκτός συνόρων αποστολή iPad, iPhone, laptop και άλλων gadget εξαιτίας των μπαταριών λιθίου που περιέχονται σε αυτές τις συσκευές. Συγκεκριμένα, οι μπαταρίες λιθίου μπορεί σε μεμονωμένες περιπτώσεις να εκραγούν και πλέον δεν θα είναι δυνατή η αποστολή συσκευών με μπαταρίες λιθίου μέσω του ταχυδρομείου.

Οι μπαταρίες λιθίου έχουν αναφερθεί ως αιτία φωτιάς 17 φορές σε επιβατικές πτήσεις από το 2004 και εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία μεγάλη πτώση αεροπλάνου της UPS. Η απαγόρευση ισχύει για κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα και αφορά μόνο το δημόσιο ταχυδρομείο των ΗΠΑ (USPS) και όχι τρίτες εταιρείες, όπως UPS ή FedEX.

Η απαγόρευση μπορεί να μην είναι μόνιμη, βέβαια, αφού από τις 31 Ιανουαρίου 2013 η USPS ενημερώνει τους πελάτες ότι ενδέχεται να επιτραπεί η αποστολή μικρών φορτίων με ηλεκτρονικές συσκευές.

[via Gottabemobile]

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Featured, Misc. Bookmark the permalink.

Comments are closed.