Επάγγελμα Αστροναύτης; Ξεκίνησαν οι προσλήψεις στην Virgin Galactic!

Τις περασμένες δεκαετίες, μία από τις συνηθισμένες απαντήσεις στην ερώτηση "Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;" ήταν "Αστροναύτης!", αφού η τηλεόραση (κυρίως) και το Internet δεν είχαν προλάβει να καταστήσουν ως πρότυπα τις διάφορες "σαβούρες" που κυκλοφορούν.

Όπως και να ΄χει, η εμπειρία του ταξιδιού στο Διάστημα αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο δέλεαρ για οποιονδήποτε άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας. Δυστυχώς, όμως, ελάχιστοι είχαν ή θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία, αν και τα σχέδια του Sir Richard Branson για τη Virgin Galactic είναι αρκετά μεγαλόπνοα, αφού θα αποτελέσει την πρώτη ιδιωτική "διαστημογραμμή" στον κόσμο.

Βέβαια, δεν αρκούν μόνο τα σκάφη για την πραγματοποίηση των δρομολογίων, καθώς θα πρέπει να είναι επανδρωμένα με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα διασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση και επιστροφή, αλλά και να αντιμετωπίζουν τυχόν τεχνικά προβλήματα.

Για την ακρίβεια, η Virgin Galactic έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της αγγελία για τρεις θέσεις Πιλότων-Αστροναυτών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι κάτοικοι των ΗΠΑ, με άδεια πιλότου, βαθμό, πτυχίο από σχολή δοκιμαστικών πτήσεων, τουλάχιστον 3000 ώρες πτήσης και φυσικά να γνωρίζουν οτιδήποτε μπορεί να αφορά την αεροναυπηγική των διαστημικών σκαφών!

Οι απαιτήσεις είναι αρκετά μεγάλες, αλλά η επιβράβευση είναι ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μπορούν να βλέπουν την καλύτερη θέα στον κόσμο! Το αρνητικό είναι ότι υπάρχει ο περιορισμός για τις ΗΠΑ, αν και μελλοντικά μπορεί να αρχίσουν να δέχονται αιτήσεις και από άλλες χώρες.

Συμπέρασμα: Όσοι είστε κάτω των 20 ετών, μπορεί με αρκετή δουλειά να βρεθείτε στο πιλοτήριο ενός τέτοιου διαστημικού σκάφους αναψυχής!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Loading